Alles wat je wilt weten over onze Technische shirts:

Wij verkopen technische shirts van Stedman.
Super fijn kledingstuk om te dragen tijdens het sporten en zeer confortabel bij het wandelen.
Wil je weten wat technische shirts precies zijn?  scroll dan even naar beneden.


Algemene info:
100% ACTIVE-DRY° polyester
Gewicht: 140 g/m² 
Maten: S-M-L-XL Heren en Dames model. 
Wassen op max. 40°C binnenstebuiten.
Geen wasverzachter gebruiken.
Niet in de droger en niet strijken.

Maten Tabel:

Kleur keuzen:

Technische stof:

De getoonde foto, kleur en maattabel zijn slechts een indicatie en kunnen niet als referentie gebruikt worden.


Leuk om te weten, hoe werkt Technische/Medische kleding:
Zweet is nodig om je lichaam te koelen.

Allereerst is het goed om te weten dat zweet een absolute noodzaak is om in leven te blijven.
Het klinkt misschien vreemd, maar ook als je niets doet zweet je.
Sommige mensen zweten al als ze angstig zijn en anderen lopen met gemak een uur hard en zweten nauwelijks.

Zweet is nodig omdat je lichaam het zweet nodig heeft om af te koelen. Zonder een laag zweet op je huid kan je lichaam niet afkoelen en raak je oververhit. Nu je dat weet is het niet zo gek dat de Technische shirts die wij verkopen wel zweet afvoert, maar nooit je huid helemaal droog maakt. Er dient ten alle tijden een (flinterdun) laagje zweet achter te blijven om er voor te zorgen dat je niet oververhit raakt tijdens het sporten.

Hoe werkt een goed Technische/Medische shirt?

Een Technische shirt is in staat om je lichaam langer droog te houden tijdens het sporten of bewegen.
Zweet wordt als het ware geabsorbeerd (dit is niet helemaal juist, maar wordt gebruikt om de werking kracht bij te zetten)
en doorgegeven naar buiten toe. 

Wanneer draag je een Technische/Medische shirt?

Een technische shirt is om zweet af te voeren en kun je dragen tijdens het sporten.Je hoeft echt geen topsporter te zijn om te kunnen profiteren van de werking van een goed technische shirt. Het gaat er om dat transpiratievocht van je lichaam afgevoerd word en omdat je altijd wel zweet (de een meer als de ander) is dit shirt zeer breed toepasbaar.

Is een Technische/Medische shirt snel droog?

Wanneer je een nat shirt aantrekt zal dit niet zo snel drogen. Zeker niet als het een katoenen shirt is, want die droogt al helemaal zeer slecht. Een technische shirt is echter gemaakt van synthetische materialen die veelal allergisch zijn voor damp en vocht. Hierdoor zullen ze het vocht snel los proberen te laten. Dit werkt het beste wanneer je goed ventileert. Er zijn shirts die je maar heel even in de buitenlucht hoeft te hangen en dan zijn ze droog in tien minuten. Wanneer je een technische shirt draagt drogen ze tijdens het gebruik. Echter, omdat je veelal weer nieuw zweet aanvoert zal het shirt altijd wel wat vochtig aanvoelen. Maar wanneer je even pauzeert en goed ventileert zal je merken dat het shirt droog is in een mum van tijd.

Gaan Technische/Medische shirts stinken?

Over het algemeen zijn alle technische shirts zo vervaardigd dat de groei van bacteriën sterk word geremd. De stinklucht die je ervaart zijn eigenlijk de bacteriën, dus hoe minder er daar van kunnen groeien, des te minder zal je shirt stinken. Helemaal stinkvrij is onmogelijk.

Wat zijn de voordelen van een Technische/Medische shirt?

De grootste voordelen van een technische shirts zijn dat je langer droog blijft en beter gekoeld bent. Hierdoor kun je langer sporten of bewegen met een droger lichaam en raakt je lichaam minder snel vermoeid. Het afkoelen van het lichaam door zweet te produceren en dat vervolgens te koelen kost het lichaam erg veel energie. Dus met minder zweet op je huid hou je energie over.

Zweten in een katoenen T-shirt.

Sport jij nog met een katoenen shirt? Dan weet je hoe lang een T-shirt nat kan blijven van het zweet. Probeer voor de grap eens een technisch sportshirt te dragen. Je merkt het verschil al na tien minuten. En dat is geen verkooppraatje! Katoen droogt zeer slecht en blijft daardoor lang nat. Een technisch shirt ademt veel beter en is ontworpen om snel zweet af te voeren.

Een Technische/Medische shirt dat niet aan je lichaam vastplakt.

Naast het feit dat een technische shirt je lichaam verkoelt is het ook erg goed in het afvoeren en wegwerken van transpiratievocht en zweet. De strakke en gladde stof zit prettig op je huid omdat het erg elastisch is. Zweet wordt hierdoor snel opgenomen en doorgevoerd naar de buitenzijde waar het kan verdampen. Hoe meer je ventileert, des te sneller ben je het overtollige zweet kwijt. Er blijft altijd een dus laagje zweet op de huid achter, omdat je lichaam dit nou eenmaal nodig heeft om zichzelf te koelen. Helemáál droog zal je dus nooit worden, maar kletsnat van het zweet ook niet meer.

Zacht op de huid en verkoelend tegelijkertijd.

De stof voelt zonder dat je er iets mee doet al verkoelen aan als je het vastpakt en dat effect wordt versterkt als je het draagt.
Het materiaal voelt super zacht aan op de huid en geen last van naden en stiksels overal.
Je kan je ten alle tijden lekker blijven bewegen zonder dat je last krijgt van slecht zittende sportkleding


Wasbaar op 40 graden en liefst gewoon laten drogen aan de waslijn. Het technische shirt is zeer licht en dun en is dus zo droog.
Geen wasverzachter gebruiken, dit heeft een negatieve invloed op het ademend en vochtafvoerend vermogen.
De kleding binnenste buiten draaien en dan in de wasmachine.
Pas op met andere kleding met ritsen en klittenband, deze kunnen de kleding beschadigen tijdens het wassen.
Dit product niet in de droger stoppen.

© 2016 - 2021 Hip Gepimpt | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel